maandag 8 mei 2017

Nigeria.


Het is 8 mei 2017 en we staan op de compound aan de Solomon Close bij de Familie Lutz  waar we ook een mooie plek hebben. De laatste dag, morgen reizen we verder.


De eerste dagen zijn we druk bezig geweest met het schoonmaken van de truck. Wassen, strijken en poetsen. Alles zit onder het rode stof. De generator werkt ook niet meer zoals dat moest en is onder de truck vandaan gehaald. Arend heeft de snaar opspannen en daarna loopt het weer goed. De voorband  wordt omgedraaid. Dit vanwege slijtage aan 1 kant.
We brengen een bezoek aan de Lekki markt waar we groente en fruit halen en de “Handy-crafts”  bekijken. Ook onze chauffeur Amin weer gezien, hij zag ons toevallig lopen na ons bezoek aan een supermarkt. Geweldig leuk weerzien in deze stad met nu naar schatting 21 miljoen mensen.
De volgende dag nog wat kastjes schoongemaakt en zijn we verhuisd naar de Solomon Close.  S’middags nog met een Uber-taxi naar de ambassade van Kameroen gegaan waar we na een uur een visum hebben van een maand en zijn we 240 euro lichter...... Met een tuk-tuk (kéké) weer terug naar de Solomon close en iedereen zit te kijken......wat zit daar nu in de tuk-tuk. Jaaa witte oyibo’s...  
 
We gaan op de motor  naar Marijke want de kleermaker heeft een paar broeken voor me gemaakt en die zijn nu klaar.  Het ziet er goed uit en past ook nog. Terug op de Solomon close halen we de airco uit de truck en maken die ook nog schoon want ook daar zit enorm veel van het rode stof in.  We brengen een bezoek aan Shoprite supermarkt en als we thuiskomen  blijkt dat de voorband alweer leeg loopt en na een check blijkt het ventiel kapot te zijn en moet de band er opnieuw af. Heftig werk bij deze temperaturen, 35 graden en vochtig maar we kunnen weer even afkoelen in het zwembad.  S’ avonds halen we onze nieuwe kentekenbewijzen op bij Bart die ze heeft meegenomen vanuit Nederland wat weer via Marijke haar netwerk geregeld kon  worden. Zodra we internet hadden zijn er nieuwe aangevraagd en buurman Klaas heeft deze voor ons naar Bart gebracht. Top, top, top.  Verder hebben we het druk  met het bezoeken van een Bazaar, het hardrock cafe, dreamplaza supermarkt.
29 april is er het koningsfeest in de Nederlandse school wat heel gezellig was en waar we nog een paar oude bekenden tegenkwamen. We hebben gewandeld in het Chefron-Lekki-Conservation. Een klein natuurpark wat helaas nu meer een familie picknick plaats geworden is met een metalen wandelweg op 5 meter boven de grond. We zien een groep jonge mona-aapjes, de schildpadden zijn verdwenen en we horen alleen zo nu en dan een vogel. De meeste dieren zijn weg.
Na een gezellige BBQ is er de volgende dag alleen maar regen en onweer wat aan het eind van de dag pas wegtrekt.
Tijdens het koningsfeest heeft Arend geregeld dat hij bij de Westminster Dredging de olie van de truck in hun werkplaats mag verversen. Dus dinsdag 2 mei op weg richting Apapa en we zijn net de Eko-brug over als de politie ons staande houdt. We mochten zo vroeg op de morgen niet over de brug........ Niemand die dat weet en het staat ook nergens aangegeven maar het blijkt wel zo te zijn en het geldt voor meerdere bruggen. Na wat gepraat hoefden we niet naar het bureau maar of we wel wat wilden betalen voor de benzine..........Ja hoor, beter 2000 dan 120.000 Naira en we vervolgen onze weg, uitgezwaaid door de politie.  En na 11.00 uur mochten we wel over de brug terug. ;-))).  De Westminster Dredging heeft een mooie werkplaats en we kunnen mooi onder het afdak staan om alle werkzaamheden te doen. Helemaal top. Het loopt tegen 3en als we zonder oponthoud terug zijn op de Solomon Close.  
 
Arend gaat nog met Mike naar de Coca-Cola fabriek en ontmoet daar wat oud collega’s en Akkie gaat met Grit naar de Ballegun market waar heeeeeel veeeeel stofjes te koop zijn. Heerlijk.  De volgende dagen zijn we wat aan het shoppen en bezoeken hier en daar wat vrienden en kennissen, waaronder onze trouwe Mary de poetsvrouw. 

We brengen een bezoek aan Sa haar restaurant waar we lunchen en even met haar kunnen praten.
We worden bij  de familie Collins uitgenodigd om te komen eten.  Zondag 7 mei krijgen wij een champagne ontbijt bij Grit omdat ik jarig ben en wordt ik door iedereen verwend met prachtige kado’s.




Verder vieren we mijn verjaardag met een etentje bij Pizza Rhia, leuke plek en heerlijke suya en pizza’s.


Als we alle hapjes en drankjes verwerkt hebben is het maandag en we doen de laatste boodschappen en maken verder alles weer klaar om morgen verder te reizen.


We hebben een prachtige tijd gehad in Lagos mede dankzij Familie Van der Meer en de Familie Lutz. 

Thanks a lot.!!!!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten